CodeNamed, even voorstellen!

Er gaat geen familiefeestje voorbij zonder dat we de vraag ‘Jij doet toch iets met websitejes?’ krijgen. Veel mensen denken niet verder dan een paar mooie kleurtjes en een goede lay-out als het om webontwikkeling gaat, maar ons werk gaat verder dan dat. Bij CodeNamed hebben we een passie voor het web. We houden ons graag bezig met trends in de digitale wereld, en dat gaat dus niet alleen maar over design. Een webapplicatie is veel meer dan die paar kleuren. Achter het design zitten namelijk een heleboel lagen, ook wel layers genoemd.

Kloppend aan alle kanten

Aan de voorkant, front-end, hebben we wél te maken met kleuren en lay-out: het ontwerp van de website. Dit is wat een bezoeker te zien krijgt wanneer hij de website bezoekt. Wij gebruiken hier HTML, CSS en JavaScript voor.

Aan de achterkant, ook wel de server-side code of back-end genoemd, zorgen de bits en bytes ervoor dat onze instructies – in de programmeertaal C# - worden uitgevoerd. Dit gedeelte is onzichtbaar voor de bezoekers, maar onmisbaar voor het functioneren van de website.

Vlekkeloze samenwerking

Ons werk bestaat dus uit het schrijven van code voor de voor- en achterkant van een website. Maar om een webpagina in je browser te tonen, moeten we ervoor zorgen dat front- en back-end vlekkeloos samenwerken. Wij plaatsen daarom de code op een webserver. Deze webserver zorgt er vervolgens voor dat wanneer jij bijvoorbeeld ‘facebook.com’ in de browser tikt, de uiteindelijke webpagina tevoorschijn komt. Wel zo handig.

CodeNamed illustratie

Meer dan die websitetjes

Kortom: onze expertise ligt bij het web, maar gaat verder van ‘iets met websitejes’. Wij bouwen webapplicaties van de grond af naar de cloud. Maar daar houdt het niet op: ook geven we technologische adviezen en doen we code-reviews voor bedrijven. Zelf werken we in het Microsoft ecosysteem. We bouwen daar onze eigen producten en helpen andere bedrijven en ontwikkelaars met hun vragen en problemen rondom het .NET Framework en Windows Azure, het cloudplatform van Microsoft.

Wil je meer weten over ons werk? Mail, tweet of kom langs voor een kop koffie!