CodeNamed, even voorstellen

Wie is CodeNamed

Bij CodeNamed zijn we gepassioneerd over het web en houden we ons graag bezig met de trends in deze digitale wereld, van design tot ontwikkeling.

Maar wat is webontwikkeling nu eigenlijk? Veel mensen denken aan mooie kleurtjes en een stoere layout. Als 'computerjongens van de familie' krijgen we vaak de vraag: "jij doet toch iets met websitjes?"

Webontwikkeling

Een webapplicatie is veel meer dan alleen kleurtjes en een stoere layout. 'Achter' dit design zitten een aantal zogenaamde lagen, ofwel layers.

Van voor naar achter en van achter naar voor

Aan de voorkant, oftewel de front-end, hebben we dus te maken met kleuren en layout: het design. Hiervoor gebruiken we HTML, CSS en JavaScript.
De achterkant, ook wel de server-side code of back-end genoemd, wordt door de bits en bytes gebruikt om onze instructies, in de programmeertaal C#, uit te voeren. Ons werk bestaat dus uit het schrijven van code voor de voor- én achterkant.

Om een webpagina in je browser te laten zien, moeten we de front- en back-end laten samenwerken. Dit doen wij door onze code op een webserver te plaatsen. Uiteindelijk zorgt de webserver voor een webpagina (bijv Facebook) wanneer je www.facebook.com in de browser tikt.

CodeNamed illustratie

Dus wat doet CodeNamed nu?

Zoals gezegd ligt onze expertise bij het web. We bouwen webapplicaties van de grond af naar de cloud. Ook geven we technologische adviezen en doen we code-reviews voor andere bedrijven.

Wij werken zelf in het Microsoft ecosysteem. Dat betekent dat we onze producten bouwen en andere bedrijven en/of ontwikkelaars helpen met vragen of problemen rondom het .NET Framework en Windows Azure, hét cloud platform van Microsoft.

Meer weten? Mail, tweet of kom langs voor een kop koffie!